Gingivitis · Et sagnen les genives?

Odontologia sostenible
16 d'Octubre de 2020
Ortodoncia Invisaling Manresa.
Què és Invisalign? Ortodòncia invisible?
16 de Novembre de 2020

Has detectat que les genives et sagnen?

No creguis que el sagnat de les genives es tracta d’alguna cosa sense importància o que ha pogut ser només conseqüència d’una neteja molt agressiva.

Possibles causes

La causa principal del sagnat de genives és una mala higiene bucal, que porta a l’acumulació de placa bacteriana, donant pas a la inflamació i al sagnat, el que origina una gingivitis.

La gingivitis pot agreujar-se i anar més enllà provocant una periodontitis, un problema més seriós que fa que el teixit de suport (geniva, os) de les dents es vagin destruint de forma gradual.

Tractament

Cada vegada més estudis científics demostren que la periodontitis, com a malaltia crònica infecciosa de naturalesa inflamatòria, està clarament vinculada a altres malalties cròniques com les cardiovasculars o la diabetis, entre d’altres. El tractament de la periodontitis en la seva fase inicial és relativament senzill i amb un èxit predictible si es diagnostica en la fase inicial.

El periodoncista és l’especialista en prevenció, diagnòstic i el tractament de les malalties periodontals. Tracta casos que van des de la gingivitis lleu fins a la periodontitis més severa.

El tractament de les malalties periodontals varia en funció de la gravetat. En els seus inicis, amb un bon diagnòstic i posterior pla de tractament, podem frenar i controlar la malaltia.

Coneix més sobre el nostre tractament de periodòncia