Sabem que moltes vegades els dubtes respecte a la nostra salut dental impedeixen resoldre correctament els nostres problemes. Per això volem donar resposta a les preguntes més habituals. Té més preguntes? Posi’s en contacte amb nosaltres i l’ajudarem a resoldre-les.

Visitar el dentista em genera por i una forta ansietat. Què hi puc fer?

El nostre objectiu és oferir una atenció dental tan relaxada com sigui possible. Entenem que els pacients poden tenir por als tractaments dentals i ens en fem càrrec. Per això, a part de l’anestèsia local indolora, procurem oferir una acollida càlida en una atmosfera relaxada i oferim en aquells casos que convé, sedació endovenosa que sense arribar a ser una anestèsia general, procura una sensació de benestar i confort.

El doctor Josep Delgado i la doctora Meritxell Sabrià són els anestesistes que col·laboren amb nosaltres per oferir aquest servei.

M’han caigut les dents...té solució?

Molts pacients tenen assumit que a partir de certa edat, es perden dents però hi ha moltes maneres de perdre-les independentment de l’edat. La malaltia periodontal, les càries, els traumatismes i les infeccions poden provocar espais buits a la boca que dificultaran la masticació, l’estètica o la salut. En qualsevol cas, la col·locació de les dents perdudes millora el somriure, la imatge, la masticació i l’autoestima.

Les nostres solucions inclouen: Implants dentals, ponts i corones fixes, pròtesi removible completa o parcial i all-on-4 implants.

Vull arreglar-me una dentadura fracturada o poc estètica

Les dents trencades, tacades o amb empastaments antics i poc estètics a vegades fan lleig i molesten. Un enfocament integral de les diferents especialitats com la periodòncia, l’ortodòncia, l’estètica-restauradora i també l’emblanquiment dental permeten retornar la salut, estètica i funció a les teves dents.

Quant trigo a col·locar-me uns implants o pròtesis?

Avui en dia oferim la col·locació en una mateixa sessió d’implants i dents fixes. Es pot fer amb la tècnica “All-on-four” o amb 6-8 implants en cada arcada depenent de les necessitats de cada pacient. El concepte “implant i dent en un sol dia” es pot aplicar per una o diverses dents.

Els beneficis de la tècnica “All-on-four” són: · Restauracions fixes d’alta qualitat · Molt recomanable per a pacients que han fet servir una pròtesi completa durant anys i que no se’ls aguanta · En un sol dia i amb una tècnica molt poc invasiva · Poc costós en comparació amb altres tècniques · Col·locació guiada amb ordinador · Pròtesi amb tècnica CAD-CAM

Em sagnen les genives. És normal, és greu?

La malaltia gingival és una malaltia molt estesa que afecta un 80% de persones més grans de 35 anys. La gingivitis i la periodontitis provoquen: · Genives vermelles i inflamades · Sagnat · Dolor · Halitosi · Sensibilitat a causa de la retracció · Mal al mastegar · Mobilitat dental · Dents amb una aparença més llarga del normal

A escala general poden provocar: · Malalties cardiovasculars i pulmonars · Malalties neurològiques · Diabetis · Parts prematurs · Síndrome metabòlica · Artritis reumatoide · Malaltia d’Alzheimer

Un tractament preventiu i l’actuació a temps evitarà els greus perills per la salut bucal i general.

Apinyament, maloclusió...què puc fer si tinc les dents mal posades?

Avui en dia les opcions de tractament són més variades que mai:

Brackets metàl·lics , brackets estètics de safir o el sistema d´alineadors Invisalign , la clara alternativa als brackets convencionals.

La malposició dental millorarà el nostre aspecte estètic i també la salut dental , gingival i general.

Dents fosques, dents grogues, decoloració: vull unes dents blanques!

Moltes persones tenen unes dents blanques de manera natural però, en un sentit estricte, les dents no són de color blanc; són més o menys grogues.

Les dents molt grogues o tacades poden ser causades per factors externs o interns. · Mala higiene dental · Genètica · Dieta. Són molt freqüents les taques per cafè o té · Malalties generals · Tabac · Traumatismes · Edat · Antibiòtics

S’ha de buscar el tractament més adequat i menys invasiu per cada cas. El simple poliment de la superfície de l’esmalt o la micro-abrasió funcionen molt bé en taques provocades per factors externs.

Per dents decolorades, l’enblanquiment intern és la tècnica que millor funciona.

Per dents fissurades o gastades, la reconstrucció es fa amb compòsit o facetes de porcellana amb excel·lent resultat estètic.

Manca d’os o de la geniva. Es pot recuperar?

Si a causa d’un accident, pròtesi mal ajustada o malaltia gingival hi ha una pèrdua d’os o de geniva es pot solucionar amb les tècniques regeneratives com són: · La Regeneració òssia guiada · L’aixecament crestal · Els empelts gingivals lliures · Els empelts gingivals de teixit connectiu · Les tècniques bilaminars · Els recobriments radiculars

Halitosi: què fer si em fa mal olor la boca

Aproximadament un 20% de la població pateix halitosi o mal alè. Més de la meitat de persones s’han sentit preocupades per això. Les relacions socials, l’autoestima i la felicitat se’n veuen afectades.

La majoria de causes de l’halitosi són d’origen oral. Una correcta higiene, raspallat, fil de seda, neteja lingual i control químic solucionaran un percentatge elevat de casos. En els casos que no responguin s’ha d’estudiar alternatives mèdiques i dietètiques.

Bruxisme: serro les dents , què puc fer-hi?

És una parafunció mandibular que consisteix en serrar les dents, de dia però principalment de nit durant les fases de son REM. Les causes del bruxisme són l’estrès i l’ansietat, i el desencadenant és la maloclusió. Un correcte examen bucal permet fer-ne el diagnòstic.

Estrènyer les dents involuntàriament de darrere cap a davant o cap als costats provoca desgast dental, fractures, mal de cap, pèrdua prematura de dents i implants, dolor muscular, etc.

El tractament es fa amb tècniques de relaxació, tractament de fisioteràpia, evitar aliments molt durs, i la protecció de les dents es fa amb una fèrula de descàrrega de Michigan i amb ortodòncia.