És la branca de l'odontologia encarregada de tractar els nens des del seu naixement.
És la branca de l'odontologia encarregada de tractar els nens des del seu naixement.
La cura de la salut bucodental és important des de les primeres etapes de la vida. Mantenir una boca i unes dents en perfectes condicions des de la infància evita, no sols problemes i incomoditats en un principi, sinó que prevé l'aparició de patologies en l’edat adulta. Si esperem fins aleshores, algunes problemàtiques poden arribar a ser més difícils de tractar.
L'odontopediatria, doncs, és la branca de l’odontologia que ofereix prevenció i tractament odontològic integral, proporcionant atenció especialitzada mitjançant cures terapèutiques i preventives amb l’objectiu d’aconseguir una dentició sana. Des del naixement i fins als 6 anys, es cuida de les dents temporals i a partir dels 12, es controla la dentició definitiva. Els hàbits, l’alimentació i la funció de tot l'aparell masticatori són tres punts claus.

A Doctor Sitges disposem d’una professional odontopediatra especialitzada en tractaments dentals per a nadons i infants. La seva manera de ser i treballar conjuntament amb la seva formació fa que els més menuts se sentin el màxim de còmodes, generant una relació de confiança i motivació per a l'òptima salut bucodental infantil.

La primera visita al dentista infantil es recomana a l'any de vida quan han sortit les primeres dents, sobretot per prevenir càries i informar sobre hàbits alimentaris saludables. Oferim servei d’odontopediatria des del naixement i fins als 18 anys, incloent-hi el grup d’infants amb necessitats especials.

Demana la seva visita

La salut bucodental del teu fill o filla no pot esperar, contacta amb nosaltres i realitza la seva primera revisió bucodental.

Un entorn pensat i preparat per a la seva comoditat.

Sabem que moltes vegades els dubtes respecte la salut dels nostres infants es converteixen en una gran preocupació. Per això volem donar resposta a les preguntes més habituals. Té més preguntes? Posi’s en contacte amb nosaltres i l’ajudarem a resoldre-les.

A quina edat he de portar el meu fill o filla a realitzar la seva primera revisió dental?

Els infants han d'assistir a la seva primera visita odontològica durant els 6 o 12 mesos d'edat. Si bé és cert que farà uns anys s’aconsellava a partir dels 2 anys, s’ha demostrat que amb certes patologies o problemàtiques bucodentals pot ser massa tard. D'aquesta manera, es realitza un control primerenc sobre els hàbits, mostrant-vos com s’han de netejar les dents correctament i coneixent les possibilitats de prevenció de qualsevol problema a què es puguin veure exposats els infants.

A quina edat surten les primeres dents de llet?

El començament de la dentició temporal és aproximadament els 6 mesos, quan surten els incisius centrals inferiors. Al voltant dels 3 anys s’hauran desenvolupat les 20 dents de llet.

Per què és important tractar les dents de llet, si acaben caient?

La càries és una malaltia infecciosa, i cal combatre-la com més aviat millor, sigui quina sigui la dent i l'edat a què es presenti aquesta malaltia. Cal afegir que sota les dents de llet hi ha la dent permanent preparada per a formar-se i sortir quan li correspongui. Qualsevol infecció que es produeixi a la zona pot afectar a la dent permanent en formació.

En què es diferencia l'odontologia d’adult de l'odontopediatria?

La principal diferència entre l'odontologia d’adult i l'odontopediatria, és la presència de les dents temporals o de llet, cosa que fa que els tractaments canviïn, de manera que les lesions ocorregudes en la dentició temporal es tractaran d'una manera menys conservadora i més agressiva que les ocorregudes a les dents permanents.

Quins són els principals tractaments de l'odontopediatria?

Els més habituals són: el tractament de traumatismes dentals, la càries dental, l'ús de segelladors, l'ortodòncia interceptiva i el manteniment de l'espai.