Les malalties periodontals inflamen les genives i fan malbé els teixits dentals. Tot i ser una de les malalties més comunes, es pot prevenir seguint una higiene bucal correcta.

Però el risc de les malalties periodontals, no es limita a l’àrea bucal, sinó que pot tenir relació amb altres malalties que poden arribar a considerar-se d’alt risc.

Una d’aquestes malalties és la diabetis. Els pacients que pateixen aquesta malaltia tenen un dèficit d’insulina, què és una hormona indispensable per a convertir el sucre i altres aliments en l’energia necessària per a la vida diària. Estudis recents han demostrat la forta relació que existeix entre els factors de risc de la zona bucal i les complicacions en pacients diabètics, pel que una de les millors formes de prevenir aquestes malalties comença per mantenir uns hàbits correctes d’higiene bucal diaris.

Per altra banda, les malalties cardiovasculars (afecten al cor i als vasos sanguinis) també estan relacionades amb la malaltia periodontal. Molts estudis recents demostren que, hi ha una correlació directa entre la presència de bacteris causants de malalties periodontals i altres problemes sanguinis com infarts de miocardi, ictus i trombosis venoses i arterials.. Aquest factor és degut al fet que els bacteris de la zona bucal també s’introdueixen en el torrent sanguini.

La prevenció d’aquest tipus de malalties, comença, com moltes altres, des de casa i durant la vida quotidiana. Fer una visita cada 6 mesos a l’especialista (periodoncista), seguir una alimentació saludable, no fumar, tenir una rutina d’higiene bucal correcta o fer servir el fil dental de forma diària, són algunes de les accions que poden ajudar-nos a mantenir el control, tant de malalties periodontals com cardiovasculars.

Share This