L’implant dental és un dels majors avenços de l’odontologia dels últims anys, millorant la salut bucodental de milers de pacients cada any.
implantes dentales manresaPerò, què són i en què consisteixen? Els implants dentals són arrels dentals artificials que es fixen dins de l’os de la mandíbula o del maxil·lar, per mitjà del procés d’osteointegració. L’implant dental ens permet substituir la dent o dents que falten, recuperant així una dentadura completa, saludable i estètica. Aquesta arrel artificial ens ajudarà a recuperar les mateixes funcions i aspecte que les dents naturals, i no provoca cap tipus de canvi advers al cos.

Els implants dentals han tingut molt èxit ja que s’integren perfectament a la nostra dentadura gràcies als seus materials biocompatibles i a la seva llarga durada, ja que poden acompanyar-nos tota la vida si els tractem amb la cura adequada.

Abans de planificar la cirurgia i realitzar l’implant dental, hem d’acudir a l’especialista perquè ens faci una revisió prèvia i ens aconselli la millor opció per a nosaltres.

Els implants estan dirigits a tothom?

L’estat i la situació de l’os són els dos factors principals que determinen si el nostre cas es apte per realitzar un implant. Avui dia, gràcies als avenços odontològics hi ha molt pocs casos en els quals un implant dental no sigui possible. La principal excepció és la dels nens que continuen amb el seu creixement maxil·lar, encara que tampoc és recomanable quan es pateix una malaltia aguda o quan s’està embarassada.

Excepte aquests casos molt limitats, podrem optar sense problemes per un implant dental. Fins i tot en les situacions on falten diverses peces dentals, els implants poden substituir ponts o dentadures postisses i poden estabilitzar la pròtesi perquè sigui més còmoda.

 

Quins són els principals avantatges dels implants dentals?
– En primer lloc aconseguirem un resultat natural que ens donarà confiança per recuperar un somriure atractiu.
– Aconseguirem una dentadura completa i saludable, amb la consegüent millora estètica dental.
– A més, recobrarem les funcions naturals de les nostres dents, com mastegar o mossegar, sense que hi hagi cap tipus de dolor o complicació.
– Si cuidem d’ells correctament, els implants dentals tenen una excel·lent durabilitat i no haurem de preocupar-nos per ells.
– Els implants dentals són inamovibles donant-nos una major sensació de confiança i naturalitat.

Share This