La neteja dental és imprescindible per a la salut bucodental. El raspallat dental prevé malalties com la gingivitis i la periodontitis entre d’altres. Aquesta pot realitzar-se amb raspalls manuals o elèctrics, però sempre és recomanable realitzar una neteja interdental.

Els raspalls dentals elèctrics són com els manuals, però giren amb un moviment circular. Està demostrat que gràcies a aquest moviment, eliminen la placa i redueixen la inflamació més fàcilment. Un altre dels avantatges del raspall elèctric és que no danya les genives. Tots dos tipus de raspalls han de canviar-se periòdicament perquè el seu funcionament continuï sent efectiu.

Independentment del tipus de raspall que s’utilitzi, sempre és necessari realitzar una neteja interdental, ja que permet eliminar la placa bacteriana que s’acumula entre les dents i mantenir una completa higiene bucodental. Podem utilitzar seda dental o raspalls interdentals (interproximals). Si es té poc espai entre les dents, és convenient utilitzar la seda dental. Si en canvi s’ha perdut os o es té més espai s’ha de fer servir el raspall interdental.

Aquests raspalls tenen diferents grandàries i s’ha d’usar l’adequat. A mesura que l’espai augmenti o disminueixi s’ha d’adequar el tipus de raspall interproximal. És important tenir en compte que el raspall ha de netejar bé la dent, però sense dificultat a l’hora de passar entre tots dos.

Els col·lutoris bucals també ajuden a mantenir una correcta higiene bucal, però és important ser conscient que no substitueixen la neteja bucodental, només és un complement del raspallat. És convenient fer cas a les recomanacions de l’odontòleg a l’hora d’adquirir un o un altre col·lutori, ja que depèn del pacient i del tipus de tractament.

Share This