Fa poc comentàvem com és d’important mantenir una correcta higiene bucal per evitar la periodontitis. En línia amb aquest consell, comentarem la importància de cuidar les nostres genives, sobretot en cas de patir diabetis.

La diabetis pot provocar l’aparició de periodontitis i aquesta malaltia a més, dificulta el control de la glucèmia, augmentant la resistència a la insulina. Aquesta estreta relació fa que hàgim d’incidir encara més en la higiene de les genives i una correcta salut bucodental.

Per a la prevenció de la malaltia periodontal, és fonamental acudir a un odontòleg, ja que els professionals no només cuidaran de la nostra salut bucodental sinó que a més poden detectar a persones amb diabetis no diagnosticades, en les revisions rutinàries. Això ajudarà a augmentar el nombre de diagnòstics detectats de forma precoç. D’altra banda, els doctors que ens tractin la diabetis podrien ajudar a detectar les alteracions bucodentals produïdes per aquesta malaltia i dirigir als pacients als odontòlegs per evitar complicacions posteriors.

Si li ha estat diagnosticada la diabetis pel seu metge, també ha d’acudir al seu dentista perquè li realitzi una correcta neteja de les seves dents i així prevenir la periodontitis. D’altra banda, si li ha estat diagnosticada pel seu dentista la periodontitis, ha de rebre el tractament adequat per reduir els factors de risc d’altres malalties, entre elles, la diabetis, ictus i l’infart de miocardi.

En definitiva, la higiene diària, revisions periòdiques i un estil de vida saludable ajudaran a prevenir tant la diabetis com la periodontitis. En el cas de detectar qualsevol símptoma, el millor és que acudeixi al seu dentista per realitzar-se una revisió i en cas que sigui necessari iniciar el tractament adequat.

Share This