La boca està comunicada amb la resta del cos i per això com la cuidem té repercussió més enllà de la cavitat oral. S’ha demostrat que una mala salut bucodental pot tenir una severa repercussió en la salut respiratòria, incrementant les possibilitats de presentar malalties com ara la  pneumònia, bronquitis o empitjorament de la EPOC (malaltia pulmonar obstructiva crònica).

En diverses ocasions hem parlat de la malaltia periodontal i la seva relació amb la diabetis, ja que la periodontitis està relacionada amb un ampli ventall de malalties. En el cas de les malalties respiratòries, és molt més directa aquesta relació ja que els bacteris de la boca influeixen negativament en els nostres pulmons. Està sustentat científicament l’alta relació entre ambdues coses i la importància de prevenir aquestes afectacions de la nostra salut amb una correcta salut bucodental.

Sovint els microorganismes que provoquen malalties respiratòries poden fer servir la boca com a lloc per allotjar-se i estendre’s a altres llocs del cos.  És per això que acudir mínim dues vegades a l’any al dentista i mantenir una correcta higiene bucodental és clau per evitar malalties respiratòries.

Els grups de més risc com els fumadors o les persones que pateixen malalties respiratòries han de prestar una major atenció i seguir els consells del seu dentista i higienista.

Share This