Es calcula que 22 de cada 100 persones podrien patir una infecció dels seus implants dentals i prop del 34% podrien patir d’inflamació. Aquestes probabilitats poden veure’s reduïdes si seguim una correcta higiene dental.

El primer punt de la neteja dental seria realitzar un correcte raspallat. En el cas de pacients amb pròtesis fixes, es recomanen raspalls de duresa mitjana. El moviment del raspallat haurà de realitzar-se sempre en sentit vertical, partint de la geniva cap a la dent, insistint a la zona que uneix la dent i la geniva. És important no realitzar mai un raspallat en sentit horitzontal o lateral.

Tan important com un correcte raspallat és la neteja dels espais interdentals. Per a això comptem amb la possibilitat d’usar raspalls interdentals o fil dental depenent de la zona. En els casos en què el pacient hagi sofert pèrdua d’os, el raspall interdental pot ajudar a netejar millor aquests espais de major grandària.

La seda dental, per la seva banda, és especialment adequada per a zones en les quals l’espai és molt més reduït i no podríem accedir amb el raspall interdental.

Per finalitzar la neteja dental podem realitzar una esbandida de la boca amb un irrigador dental, que ens facilita la neteja gràcies a un doll d’aigua o per exemple, realitzant una esbandida amb col·lutori que ens ajudarà a higienitzar les zones de més difícil accés.

Aquests tres passos junt amb les visites periòdiques al dentista són claus per mantenir la salut dels implants dentals.

Share This