Encara que habitualment concentrem tota la cura de la nostra boca en les dents, no hem d’oblidar que la seva salut depèn en gran manera de l’estat de les nostres genives.

Entre el 75 i 95% dels adults pateix alguna malaltia periodontal, per la qual cosa és important ser conscients dels riscos i problemes que pot causar en la nostra salut.

Els problemes de salut de les nostres genives:

  • Produeixen el sagnat periodontal
  • Augmenten el desplaçament o mobilitat de les dents
  • Poden dificultar la funció masticatòria
  • Produeixen pèrdues de peces dentals
  • Provoquen halitosi

I això només si atenem a la nostra salut bucodental. És important prendre en consideració tant les conseqüències que té per a la nostra boca, com també a la nostra salut general.

Tenir unes genives sanes suposa entre altres coses: Un menor risc de patiment de diabetis o infart, es redueix el risc de part prematur, una millora de l’estètica, tant a l’àmbit personal com també social, ja que la pèrdua de peces dentals o per exemple, l’halitosi associada a aquestes malalties, poden provocar-nos conseqüències en la nostra autoestima i relacions personals.

A més, unes genives sanes redueixen les probabilitats de complicacions associades a la diabetis en aquelles persones que la pateixen. I en general, ens permet reduir riscos per a la nostra salut i augmentar l’esperança de vida.

Amb totes aquestes raons no hem de desatendre la salut de les nostres genives. Una correcta higiene dental i revisions periòdiques que ens permetin una detecció precoç en cas de patir una malaltia periodontal, cuidarà de la nostra boca i per descomptat, també de la nostra salut general.

Share This