El bruxisme és l’hàbit de serrar les dents. Es produeix quan s’estrenyen fortament les dents superiors amb les inferiors i a més es mouen cap a enrere i davant, tot això de forma inconscient.

Aquest mal costum es dóna tant al matí com a la nit, encara que està molt relacionada amb els hàbits de son i l’estrès.

El bruxisme pot afectar a les dents, músculs, articulacions, etc. i pot fins i tot provocar insomni i maldecaps, oïda i coll. Les possibles conseqüències del bruxisme són:

  • El desgast de les dents
  • La possible fractura de les pròtesi
  • Major sensibilitat dental al fred, calor i aliments dolços
  • L’augment de la grandària dels músculs de la masticació
  • La limitació de l’obertura de la boca
  • La fractura de les dents

Aquest hàbit inconscient ho sofreix entre un 10 i un 20% de la població i pot produir-se a qualsevol edat. Per solucionar aquest problema es recomana utilitzar fèrules o plaques de descàrrega a les nits. El seu objectiu és prevenir i evitar el deteriorament dental, protegir la mandíbula del desgast per la pressió exercida i evitar la sobrecàrrega dels músculs de la masticació.

El problema de les fèrules és que, encara que el dolor i el desgast desapareixen mentre es fan servir, si es deixen d’utilitzar el problema reapareix. Per això, és també important reconèixer les causes que desencadenen aquest hàbit. Algunes de les més freqüents són: l’estrès, l’ansietat, l’alimentació o els hàbits del somni.

En casos més extrems de bruxisme o en cas d’un greu desgast de la dentadura, serà necessari rehabilitar tota la boca per recuperar la salut i estètica dental.

Visiti’ns o contacti amb nosaltres si té aquests símptomes o si necessita resoldre les seves preguntes sobre el bruxisme. El nostre equip l’assessorarà de forma propera i professional perquè no li quedi cap dubte.

Share This